Om bestilling og ekspedition

Rigsarkivets arkivalier opbevares i nær- eller fjernmagasin. Når du vil benytte arkivalier på læsesalen, skal du bestille dem frem fra magasinet. Arkivalier skal bestilles online i arkivdatabasen Daisy.

Bestil arkivalier når du besøger læsesalen eller bestil hjemmefra

Du kan bestille arkivalier, under din besøg på en af Rigsarkivets læsesale, eller du kan bestille dem hjemmefra, forud for dit besøg på arkivet.

Bestilling af arkivalier på forhånd, er især en god ide, hvis de pågældende arkivalier befinder sig i fjernmagasin. Så kan arkivalierne ligge klar til dig, når du kommer på læsesalen.

Bestil arkivalier i arkivdatabasen Daisy

Undtagelser

  • Arkivalier som er under aflevering kan ikke bestilles, før arbejdet med at modtage og registrere arkivalierne er helt færdig.
  • Indscannede arkivalier kan ikke bestilles til brug på en læsesal. Du kan i stedet se dem online. Der er link fra arkivdatabasen Daisy, til billedviseren, hvor du kan kigge på de indscannede arkivalier.

Bestilling kræver at du har en brugerprofil

For at kunne bestille arkivalier via Daisy, skal du oprette en gratis brugerprofil hos Rigsarkivet.

Opret en brugerprofil her

Hvor lang er ekspeditionstiden?

For arkivalier der er opstillet i læsesalenes nærmagasiner er den gennemsnitlige ekspeditionstid en halv time.

Dele af læsesalenes samlinger befinder sig i fjernmagasiner, og for disse arkivalier gælder særlige ekspeditionstider, der kan variere fra arkiv til arkiv.

Daisy oplyser dig om ekspeditionstiden

Når du bestiller arkivalier, oplyser Daisy om den forventede ekspeditionstid for det arkivalie, du er i gang med at bestille.

Du får besked pr mail, når dine bestillinger ligger klar til dig

Når vi har ekspederet din bestilling og arkivaliet ligger klar til brug, får du en mail med besked om det.