Folk i Fortiden – Dansk Befolkningshistorisk Atlas

Få et kig ind bag kulisserne hos Rigsarkivet, og se vores nyeste tiltag, Folk i Fortiden. Folk i Fortiden er et digitalt Danmarkskort, hvor vi udstiller historiske demografiske data. Via kortet og data til download kan du gå tilbage i tiden og få et overblik over den demografiske udvikling i Danmark. Det endelig site lanceres til april.

Oplysninger om befolkningen

Tidsmæssigt dækker Folk i Fortiden perioden 1787-1921 via forskellige former for kilder. De demografiske data bygger især på folketællingerne fra kongeriget Danmark, og sitet giver mulighed for at undersøge og kombinere forskellige oplysninger (variabler) om befolkningen.

Sitet giver ved hjælp af de Atypiske grupper mulighed for at læse om og undersøge grupper, som skilte sig ud fra resten af befolkningen ved frivilligt eller tvunget at bo på en institution eller fængsel.

Folk i Fortiden fortæller også enkelte personers historier og sætter ansigt på nogle af de personer, som statistikkerne og de demografiske data bygger på.

Under opbygning

Der er tale om en Beta-version af sitet, som der stadig arbejder på, og derfor virker nogle funktioner ikke optimalt. Dette gælder:

  • Koblingen mellem data og kortvisning fungerer endnu ikke helt, og du vil opleve, at der vises delvist forkerte data på kortet og i infobokse.
  • Skalaen: Fordelingen af værdier for de reelle tal fungerer, mens den procentvise fordeling sammenholdt med farveskalaen ikke fungerer optimalt. Derudover tilpasser selve skalaen sig ikke de data, der vises.
  • Download data: Download af de viste data fungerer, men download af grunddata giver stadig ikke de korrekte datasæt.

Endelig kan du forvente lange svartider i Beta-versionen.

Disse funktioner forventes at være løst, i den endelige version.

Gå til BETAUDGAVEN af Folk i Fortiden