Data om kommunalvalg og -politik fra 1970’erne til i dag

Få overblik over, hvordan du bruger Rigsarkivets store samling af data om kommunalpolitik og kommunalvalg fra 1970’erne til i dag. De fleste data er surveydata, men du finder også registre og databaser.

Om du er forsker, studerende eller bare nysgerrig på kommunalvalg og kommunalpolitik fra 1970 til i dag, så finder du her næsten 100 datasæt, du kan bruge som kilder og empiri.

Mange vinkler på kommunalvalg og – politik

Der er datasæt om fx serviceniveauet i danske kommuner, vælgeres præferencer og kommunalpolitikere, for at nævne nogle få. Data kan belyse emner, der spænder fra, hvorfor nogle vælgere stemmer anderledes ved kommunalvalg end folketingsvalg, hvordan ledelsen i danske kommuner har ændret sig gennem tiden og hvorfor kommunalpolitikere genopstiller på trods af stigende arbejdspres. Du finder flest surveys (spørgeskemaundersøgelser), med mange forskellige populationer som fx kommunalpolitikere, vælgere, kommunaldirektører og brugerne af kommunale services.

Sådan får du fat i data

Klik på det datasæt du ønsker, så kommer du til en bestillingsside. De fleste datasæt på listen er frit tilgængelige, og du kan forvente at modtage data inden for 4 arbejdsdage. Nogle kræver dog, at den afleverende forsker/myndighed giver tilladelse inden udlevering, og så kan det tage længere tid. Hvis du har spørgsmål til indhold i data, bestilling eller adgang, så skriv til DATA@sa.dk.

Se datasæt

+ Åben alle- Luk alle