Arkivalieronline – se originale dokumenter på nettet

Se kirkebøger, folketællinger og andre arkivalier på nettet. Arkivalier er en fællesbetegnelse for gamle dokumenter, sager og protokoller. Det er dog ikke alt fra arkiverne, der er digitaliseret.

Se arkivalier online

På Arkivalieronline finder du alle digitaliserede dokumenter. Når du vælger et emne nedenfor, sendes du til Arkivalieronline.


Se kommende digitaliseringer på Arkivalieronline
Se tidligere digitaliseringer på Arkivalieronline

Lær at bruge arkivalier

Protokoller og dokumenter er scannet side for side, hvilket betyder, at de digitale kopier er tro mod originalen og siderne ligger derfor i samme rækkefølge. De forskellige typer af arkivalier er indrettet forskelligt. Indholdet kan fx være skrevet ind efter emner, kronologi, forskellige nummersystemer eller geografi.

Derfor har vi samlet siderne hvor du kan lære om arkivalier

Lær at læse gotisk håndskrift

Dokumenterne på Arkivalieronline er i langt de fleste tilfælde skrevet med håndskrift, og hvis de er fra før 1875 er de skrevet med gotisk håndskrift. At læse de krøllede bogstaver kan være en udfordring, men med lidt tålmodighed kan det sagtens læres.

Gotisk håndskrift – introduktion

Tip os om fejl og mangler

Arkivalieronline indeholder over 50 millioner billeder af scannede arkivalier. Det er mere, end man kan læse korrektur på, og derfor er vi glade for at få tips om fejl og mangler. Vi kan desværre ikke rette op på fortidens skjolder og mørke pletter, men gerne på forhold som skyldes scanningen.

  Sådan indberettes fejl på Arkivalieronline (PDF)

AO-Hotline

Har du problemer med at bruge Arkivalieronline, kan du kontakte os på mail: arkivalieronline@sa.dk

Se også: Support, vejledninger og hjælp til Arkivalieronline