Dødsattester 2.0  – Webinar om relancering af Dødsattestprojektet

Fredag den 4. december kl. 14-15.30 relanceres Dødsattestprojektet på Rigsarkivets Indtastningsportal på et webinar for alle interesserede indtastere.

På Rigsarkivets Indtastningsportal har frivillige siden 2016 indtastet dødsattester for at gøre dem søgbare og lettere tilgængelige for flere. Med relanceringen kommer nye dødsattester til indtastning fra flere landsdele, samt en opdateret indtastningsskabelon med tilhørende vejledning.

Siden projektets start har vi, sammen med indtastere, godkendere og brugere af de indtasterede dødsattester, gjort os en række erfaringer om indtastningsarbejdet og om brugen af dødsattesterne. Disse erfaringer har vi nu implementeret i et nyt indtastningsskema og vejledning, så vi sammen kan skabe et værdifuldt og søgbart materiale for flere.

Hvad enten du er ny, erfaren, eller kommende indtaster, så vil vi med dette webinar gerne fortælle dig om baggrunden for relanceringen og demonstrere, hvordan indtastningen skal gøres nu. Der vil også være rig mulighed for at stille spørgemål. Vi har holdt fast i grundtanken fra det indtastningsprojekt som du kender, så garvede indtastere vil altså ikke opleve drastiske ændringer, men vi har f.eks. gjort flere felter obligatoriske og tilføjet plads til hovedsygdommen.

Med relanceringen glæder vi os også til at kunne udvide de geografiske områder, så du kan taste netop det du har allermest lyst til.

Ved: Katrine Tovgaard-Olsen, teamleder af Rigsarkivets crowdsourcing team.

Tid og sted

  • Sted: Webinaret afholdes via Skype. Det kræver hverken licens eller installation af software, blot en computer med internetforbindelse. Du får tilsendt link med adgang til webinaret et par dage før, hvis du tilmelder dig arrangementet
  • Tidspunkt: kl. 14.00-15.30
  • Dato: 4. december 2020
  • Pris: Arrangementet er gratis

Tilmelding og samtykke

  • Tilmeldingsfrist: 30. november 2020

Tilmeld dig webinaret Dødsattester 2.0 den 4. december 2020

Ved at tilmelde dig arrangementet, giver du samtidig samtykke til at webinaret bliver optaget – du kan dog vælge at deltage uden at dele dit billede.

Derudover giver du også samtykke til, at vi efterfølgende sender et kort evalueringsskema. Det er dog frivilligt om du vil besvare skemaet.