Online Tastecafé: Dødsattester 2.0 og de danske læger (cirka 1850-1910)

Hvordan så hverdagen ud for en ’typisk’ læge i 1800-tallets Danmark? Hvad ved vi om deres arbejdsforhold og deres egen sundhed? Og hvorfor fabrikerede lægerne fra Samsø så umådeligt ’nydelige’ dødsattester? Vi håber at kunne besvare de fleste af disse spørgsmål til online tastecafé, hvor vi denne gang sætter fokus på lægerne bag dødsattesterne.

Arrangementet indledes af et kort oplæg, og der vil derefter være mulighed for fælles indtastning, hvor du kan dele erfaringer og historier med andre frivillige indtastere, eller få svar på nogle af de tvivlsspørgsmål, der måtte trænge sig på i hverdagens møder på Rigsarkivets Indtastningsportal.

Tastecaféen henvender sig til: Dig, der har interesse for dødsattester, medicinhistorie eller blot ønsker at udøve din hobby i fællesskab med andre, i et åbent og uformelt forum.

Har du selv gjort en iagttagelse i attesterne, som du bare må dele?

Så fortæl os om det, og del din historie til næste online tastecafé. Send din gode historie til os på mailadressen crowd@sa.dk, gerne med et billedeksempel.

Tastecaféen finder sted på Skype

Du kan deltage med eller uden at have Skype på din computer. Har du tilmeldt dig, får du tilsendt et link til deltagelse dagen før, onsdag d. 23. juni.

Tastecaféens tekniske vært vil være logget ind en halv time før tastecaféen starter, og hjælper nye skypebrugere godt i gang med onlinemødeformen. For at imødekomme tekniske udfordringer, anbefaler vi, at du logger på et kvarter før mødets start.

Hent en guide til deltagelse i møder på Skype.

Tid og stedhttps://www.sa.dk/da/guide-til-skype/

  • Tid: 24. juni 2021, kl. 17.00-18.30
  • Sted: Webinaret afholdes via Skype. Det kræver hverken licens eller installation af software, blot en computer med internetforbindelse. Har du tilmeldt dig, får du tilsendt et link med adgang til Skypemødet dagen før, onsdag d. 23. juni.
  • Pris: Arrangementet er gratis

Tilmelding er nødvendig

For at vi kan sende dig et link til Skypemødet, skal du tilmelde dig.

  • Tilmeldingsfrist: 22. juni 2021

Tilmeld dig online Tastecafé d. 24. juni 2021