Online Tastecafé: Den gode historie, den aparte attest og indtastning af Dødsattester 2.0

Er du stødt ind i en spøjs eller anderledes dødsattest? Så del dit fund med os til næste tastecafé!

Rigsarkivets store samling af dødsattester rummer mange forskellige historier om vores formødres- og forfædres liv og død.

Sommetider støder vi på en attest, der får os til at spærre øjnene op, ryste på hovedet og måske endda trække lidt på smilebåndet. Er du selv stødt på et yderst mærkværdigt dødsfald? Har egnsdialekter eller kryptiske diagnoser fanget din opmærksomhed? Eller ønsker du blot, at dele din interesse med andre frivillige indtastere? Så vær med til næste online tastecafé mandag d. 10 maj klokken 14.00 til 15.30.

Til denne tastecafé får du mulighed for at mødes med andre frivillige. Det foregår online via Skype.

Arrangementet indledes med et kort oplæg fra en af Rigsarkivets medarbejdere, efterfulgt af udvalgte gode historier og anekdoter fra indtastningen af dødsattesterne.

Afslutningsvis vil der være tid til fælles indtastning, hvor du – blandt andet – har mulighed for, at stille spørgsmål om indtastning.

Sidder du inde med en god historie, som du kunne tænke dig at dele til arrangementet, så send den til os på mailadressen crowd@sa.dk, (gerne med et billede) senest onsdag d. 5 maj.

Vi håber at se dig til tastecafé!

Tastecaféen finder sted på Skype

Har du tilmeldt dig, modtager du et link til Skypemødet i løbet af formiddagen på dagen for tastecaféen.

Tastecaféens tekniske vært vil være logget ind en halv time før tastecaféen starter, og hjælper nye skypebrugere godt i gang med onlinemødet.

Hent en guide til deltagelse i møder på Skype.

Tid og sted

  • Tid: 10. maj 2021, kl. 14.00-15.30
  • Sted: Webinaret afholdes via Skype. Det kræver hverken licens eller installation af software, blot en computer med internetforbindelse. Du får tilsendt link med adgang til Skypemødet dagen før, hvis du tilmelder dig arrangementet
  • Pris: Arrangementet er gratis

Indsend en god historie

Er du stødt på en god historie, som du kunne tænke dig at dele, så send den til os på mailadressen crowd@sa.dk, (gerne med et billede) senest onsdag d. 5 maj.

  • Frist: Send historien til os senst 5. maj

Tilmelding er nødvendig

For at vi kan sende dig et link til Skypemødet, skal du tilmelde dig.

  • Tilmeldingsfrist: 7. maj 2021

Tilmeld dig online Tastecafé d. 10. maj 2021