Online tastecafé: Introduktion til Dødsattester 2.0

Vil du være med til at gøre Rigsarkivets unikke samling af historiske dødsattester let at finde og bruge for alle? Så vær med, når Rigsarkivet afholder online tastecafé med introduktion til indtastning af dødsattester.

Vær med til at indtaste historiske dødsattester

Rigsarkivets unikke samling af historiske dødsattester er en fantastisk kilde til viden om, hvordan vore forfædre levede og døde. På Rigsarkivets Indtastningsportal kan du være med til at afskrive dødsattesterne sammen med andre frivillige, så attesterne bliver lette at finde og bruge for alle.

Tastecaféen henvender sig særligt til helt nye eller let-øvede brugere af Rigsarkivets Indtastningsportal, der søger afklaring på nogle tvivlsspørgsmål. Arrangementet er dog åbent for alle, der ønsker at udøve deres hobby i fællesskab med andre frivillige, i et åbent og uformelt forum.

Til den online tastecafé får du en introduktion til dødsattesterne og til indtastningsportalen, samt en demonstration af hvordan indtastningen foregår, fra en af vores garvede godkendere. Afslutningsvis vil der være mulighed for fælles indtastning hvor du – blandt andet – har mulighed for at stille spørgsmål om indtastning, eller få et par gode tips og tricks til indtastningsarbejdet med på vejen.

Tastecaféen finder sted på Skype

Du kan deltage med eller uden at have Skype på din computer. Har du tilmeldt dig, får du tilsendt et link til deltagelse mandag formiddag den 14. juni.

Tastecaféens tekniske vært vil være logget ind en halv time før tastecaféen starter, og hjælper nye skypebrugere godt i gang med onlinemødeformen. For at imødekomme tekniske udfordringer, anbefaler vi, at du logger på et kvarter før mødets start.

Hent en guide til deltagelse i møder på Skype.

Tid og sted

  • Tid: 14. juni 2021, kl. 15.00-16.30
  • Sted: Webinaret afholdes via Skype. Det kræver hverken licens eller installation af software, blot en computer med internetforbindelse. Har du tilmeldt dig, får du tilsendt et link til deltagelse mandag formiddag den 14. juni.
  • Pris: Arrangementet er gratis

Tilmelding er nødvendig

For at vi kan sende dig et link til Skypemødet, skal du tilmelde dig.

  • Tilmeldingsfrist: 10. juni 2021

Tilmeld dig online Tastecafé d. 14. juni 2021