Lægdsruller: Landruller og søruller – Foredrag og generalforsamling

Kom og hør om hvilke oplysninger du kan finde i lægdsruller og om hvordan du kan bruge rullerne til at følge de værnepligtige der flytter rundt i landet. Gratis foredrag på Rigsarkivet, København. Foredraget er arrangeret i samarbejde med Samfundet for dansk genealogi og personalhistorie. Det afholdes i forbindelse med foreningens generalforsamling.

Arkivalieronline kan du finde landrullerne for hele landet 1789-1931, og i Rigsarkivets magasiner står sørullerne 1802-1912. I rullerne kan du slå dem op, der var værnepligtige, og finde oplysninger om deres skiftende opholdssteder. Ved man ikke, hvor en mand i den værnepligtige alder kom fra eller rejste hen, så er lægdsrullerne et sted, man kan lede. Man kan også finde faderens navn, den værnepligtiges alder, fødested og erhverv. Lægdsrullerne giver mange spændende oplysninger.

Ved: Michael Dupont

Foredraget er arrangeret i samarbejde mellem Rigsarkivet og Samfundet for dansk genealogi og personalhistorie, www.genealogi.dk og afholdes umiddelbart efter foreningens generalforsamling. Alle er velkomne til at deltage.

Tid og sted

  • Sted: Rigsarkivet, København – Harsdorffsalen, Tøjhusgade 1
  • Tidspunkt: 16.30-18.30
  • Dato: 24-04-2018
  • Pris: Gratis

Bemærk: Døren åbnes først kl. 16.15

Tilmelding

Tilmelding sker på Samfundet for dansk genealogi og personalhistories hjemmeside. Tilmeld dig her.

  • Tilmeldingsfrist: 14-04-2019