Indtastningsprojektet KIP fylder 25 år

Kom og være med til at fejre jubilæet. I år er det 25 år siden, at Danmarks ældste kildeindtastningsprojekt begyndte. Vi fejrer det, der skulle blive til KildeIndtastningsProjektet (KIP) og Dansk Demografisk Database, med en reception på Rigsarkivet, Odense.

KIP begyndte som et samarbejde mellem slægtsforskningsforeninger og Dansk Data Arkiv. Formålet var at koordinere og fokusere den kildeafskrivning, der fandt og finder sted. Få år senere var projektet så langt, at der blev mulighed for at oprette Dansk Demografisk Database, hvor alle frit og gratis kan søge i de indtastede data. Kildeafskrivning og indtastningerne står de frivillige indtastere for.

På de 25 år er der blevet indtastet 19,5 million poster fra primært folketællinger og kirkebøger, og der indtastes stadig.  Næsten otte folketællinger er helt indtastet og flere er undervejs. Intet af dette kunne være nået uden det tætte samarbejde mellem de mange frivillige indtastere, organisationer og Rigsarkivet. Alle indtastningerne ligger i databasen Dansk Demografisk Database, hvor alle kan søge frit og gratis. Det fejrer vi med en reception hos Rigsarkivet.

Til receptionen vil der være indlæg om projektets historie, arbejdet med indtastningerne og ikke mindst indlæg om, hvordan både slægtsforskere og historikere har glæde og gavn af projektet.

Tid og sted

  • Sted: Rigsarkivet, Odense
  • Tidspunkt: 13.00-16.00
  • Dato: 10-10-2017
  • Pris: Gratis

Tilmeldingsfrist

  • Tilmeldingsfrist: 02-10-2017

Tilmeld dig receptionen her.