Invitation – Reception for digitaliseringen af Viborg Landsting

Digitaliseringen af Danmarks bedst bevarede domstolsarkiv, Viborg Landsting er endelig afsluttet. For at fejre det, inviterer Rigsarkivet til reception i Viborg fredag den 26. november.

Vi byder på en let anretning, gode historier fra arkivet og rundvisning i fotoværkstederne. Samtidig kan du blive klogere på Viborg Landstings arkiv og hvordan det kan bruges.

Hvad er Viborg Landsting?

Viborg Landstings arkiv indeholder sager, der fortæller om samfundet og forholdet mellem mennesker gennem tiden. Da bestyrelsen for Johan Hvidtfeldts Forskningslegat besluttede at lade fonden nedlægge og bruge midlerne på at digitalisere de væsentligste dele af arkivet, var det helt i grundlæggerens, Poul Rasmussens ånd. Udover at han selv havde stået for et stort udgivelsesprojekt af domsuddrag af Viborg Landstings dombøger 1616-1618, havde han med oprettelsen af legatet ifølge fundatsen besluttet, at fondsmidlerne skulle gå til: ”Fortsættelse af publikationen af Viborg landstings dombøger 1569-1660.” Og det er i den grad sket med projektet, idet Viborg landstings arkiv nu er blevet endnu mere tilgængeligt, end det har været før.

Udover scanning af store dele af arkivet, er der lavet en kildepakke med sagerne og et digitalt kursus i, hvordan man bruger arkivet, som kan tilgås hjemmefra.

Tid: 26. november kl. 11.00 -14.00
Sted: Rigsarkivet, Viborg – Ll. Sct. Hans Gade 5, 8800 Viborg
Tilmeldingsfrist: 23. november 2021

Der er begrænsede pladser, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmed dig her