AFLYST: Introduktion til arkivdatabasen Daisy

OBS: Dette arrangement er aflyst i henhold til myndighedernes retningslinjer i forbindelse udbruddet af Corona/COVID-19.  

Kom og få en introduktion til, hvordan du bruger arkivdatabasen Daisy. Det foregår på Rigsarkivet, København, og det er gratis at deltage.

Arkivalier til benyttelse på Rigsarkivets læsesale skal bestilles via Daisy. Daisy er Rigsarkivets database, hvor arkivalier fra alle myndigheder, foreninger og private, der har afleveret til Rigsarkivet, løbende bliver registreret. Databasen findes på nettet, og det er muligt at søge på flere mio. æsker og bind i Rigsarkivets samlinger.

Vi ser nærmere på, hvordan du bliver oprettet som bruger, hvordan du søger og bestiller, hvad du kan forvente at finde af oplysninger i databasen, samt hvordan du kan benytte indscannede arkivalier hjemmefra.

Vores kurser henvender sig hovedsageligt til brugerne af vores læsesale, for eksempel slægtsforskere, forskere og studerende. Kurset varer 1 ¼ til 1 ½ time.

Ved Peter Birkelund/Ulf Kyneb, Rigsarkivet, København

Tid og sted

  • Sted: Rigsarkivet, København, Rigsarkivets mødelokaler (indgang Rigsdagsgården 9, receptionen)
  • Tidspunkt: kl. 13.00-14.30
  • Dato: 25. marts 2020
  • Pris: gratis

Tilmelding

Tilmelding er ikke nødvendig

Beregn længere gåtid fra læsesal til introduktion

Bemærk, at Rigsarkivets læsesal i København fra d. 28. januar 2020 ligger i Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København K.

Introduktionen afholdes i Rigsarkivets mødelokaler (indgang Rigsdagsgården 9, receptionen.

Så hvis du planlægger at besøge læsesalen før introduktionen, skal du huske at beregne længere gåtid.