Brugermøde på Rigsarkivet i Aabenraa og foredrag om kilder til modstandsbevægelsen og stikkerlikvideringer

Kom til brugermøde, hvor du har mulighed for at deltage i dialogen om, hvordan Rigsarkivet kan forbedre deres services. Efter mødet er der foredrag med Peter Birkelund, der fortæller om kilder til modstandsbevægelsen og stikkerlikvideringer.

Hvert år afholder Rigsarkivet i Aabenraa et brugermøde, hvor Rigsarkivets ledelse, medarbejdere og brugere mødes. Formålet med brugermødet er at skabe en dialog om, hvordan vi kan forbedre vores service for brugerne. På brugermødet kan du høre nyt fra Rigsarkivet og om vores tiltag på publikumsområdet. Derefter er der mulighed for at stille spørgsmål og komme med forslag til os.

Efter brugermødet, som slutter ca. kl. 15.00, vil seniorforsker, ph.d. ved Rigsarkivet, København, Peter Birkelund fortælle om:

Modstandsbevægelsen og modstandsbevægelsens likvideringer i arkiverne

Til næste år er det 75 år siden, at Danmark blev befriet fra den tyske besættelse, og mange af besættelsestidens arkiver bliver således snart frit tilgængelige. Foredraget vil give en bred indføring i de arkiver, der indeholder oplysninger om de illegale modstandsfolk og deres virke under besættelsen. Ligeledes vil der blive givet et særligt indblik i de 400 likvideringer, som udførtes i modstandsbevægelsens navn.

Rigsarkivet byder på kaffe og småkager til brugermødet.

Alle er velkomne.

Tid og sted

  • Sted: Rigsarkivet Aabenraa, foredragssalen
  • Tidspunkt: 14.00-16.00
  • Dato: 7. november 2019
  • Pris: gratis

Tilmelding

  • Tilmelding er ikke nødvendig