Børneskæbner i protokollerne – Foredrag

Foredrag om børns skolegang og opdragelse i 1800-tallet. Hør om hvordan børns skolegang og opdragelse formede sig i 1800-tallet. Bliv klogere på hvor du finder kilderne, der fortæller os om vore forfædres skolegang. Gratis foredrag på Rigsarkivet, København. Arrangeret i samarbejde med Samfundet for dansk genealogi og personalhistorie.

Børns skolegang formede sig meget forskelligt, og skolernes og institutionernes arkiver gør det muligt for os at følge de forskellige grupper af børn. I foredraget ser vi nærmere på de skoler og institutioner for børn og unge, der fandtes i 1800-tallet, og ikke mindst på hvilke oplysninger man kan finde om enkeltpersoner, hvad enten de gik i en landsbyskole, var sat i pleje eller anbragt på en anstalt.

Ved: Christian Larsen, arkivar, seniorforsker, ph.d., Rigsarkivet, København

Foredraget er arrangeret i samarbejde mellem Rigsarkivet og Samfundet for dansk genealogi og personalhistorie, www.genealogi.dk 

Lancering – foredrag – bogmarked

Foredraget afholdes i forbindelse med lanceringen af Personalhistorisk Tidsskrift 2018.

Efter foredraget vil der være et stort bogmarked, der afholdes i fællesskab med Rigsarkivet, Kildeskriftselskabet, Heraldisk Selskab og Dansk Historisk Fællesråd.

Tid og sted

  • Sted: Rigsarkivet, København – Harsdorffsalen, Tøjhusgade 1
  • Tidspunkt: 15.30-16.30 (Foredrag og boglancering),16.30-18.00 (Bogmarked)
  • Dato: 11-12-2018
  • Pris: Gratis

Tilmelding

Tilmelding til foredrag sker på Samfundet for dansk genealogi og personalhistories hjemmeside. Tilmeld dig her.

  • Tilmeldingsfrist: 09-12-2018

Bogmarked: Ingen tilmelding (dørene åbnes kl. 16.30)