Vær med - bliv frivillig indtaster

Du kan gøre det lettere at bruge arkivalier på nettet. Bliv frivillig og deltag i et af Rigsarkivets indtastningsprojekter.

Vil du arbejde med historiske kilder? Og har du en computer, tid og lyst til at læse gammel håndskrift? Så er det måske noget for dig at blive frivillig indtaster. På Indtastningsportalen kan du være med til at afskrive arkivalier og gøre dem søgbare, så alle kan få adgang til indholdet på en nem måde.

Der er løbende nye arkivalier, du kan indtaste. Lige nu kan du bl.a. arbejde med ansøgninger om erindringsmedaljer fra de Slesvigske Krige, protokoller fra Fødselsstiftelsen i København, dødsattester fra Fyn, et register til lægdsruller samt arkivalier fra de vestindiske kolonier og fra Sønderjylland.

Kom i gang med at taste

Vi har lavet en vejledning til, hvordan du kommer i gang som helt ny frivillig indtaster. Både den og vejledningerne til de enkelte projekter kan du finde via den mørkeblå boks her på siden.

Rigsarkivets indtastningsportal (https://cs.sa.dk) kan du læse meget mere om de enkelte projekter, men før du kan indtaste, skal du oprette en brugerprofil til Rigsarkivets indtastningsportal.

Mere information

Du kan få mere at vide om indtastningsprojekterne ved at ringe til telefon 41 71 73 00 tirsdag og torsdag 9-12 eller skrive til crowd@sa.dk. Hjælp til indtastning kan du også få på Facebook-siden tastesupport. Vi er også i gang med at opdatere vores “Ofte stillede spørgsmål” liste, og den vil du snart kunne finde på denne side.

Dansk Demografisk Database

Danmarks ældste kildeindtastningsprojekt er Dansk Demografisk Database. Hvis du har lyst til at afskrive fx kirkebøger og folketællinger, kan du melde dig som frivillig indtaster på Dansk Demografisk Database.