Vi har brug for din hjælp! Besøg Rigsarkivets nye website og hjælp os med at forbedre det.

30. marts 2012
Nyhedsoversigt

Rolfsvej 10

Rolfsvej 10 på Frederiksberg i København, ca. 1928.
Foto: Frederiksberg Stadsarkiv.
Klik på foto for stort format.

Pressemeddelelse fra Statens Arkiver  

Oplysninger om dit hus direkte i dagligstuen

Hvis du vil vide, hvem der tidligere har ejet dit hus, hvad de lånte til huset, og hvad ejendomsvurderingen var, så kan du på www.arkivalieronline.dk nu finde nogle af oplysningerne. Det fremgår også, om der er tinglyst servitutter eller deklarationer på ejendommen.

Fra nu og frem til udgangen af april måned lægger Statens Arkiver tingbogsoplysninger ud fra hele landet på nettjenesten Arkivalieronline. Oplysningerne er frit tilgængelige for alle.

Oplysningerne vil være anvendelige i forbindelse med slægtsforskning, men også nuværende ejere eller mere professionelle brugere som ejendomsmæglere og andre vil kunne bruge oplysningerne.

Om Rolfsvej 10 på Frederiksberg i København, kan du for eksempel få oplyst, at ejendommen i 1928 blev købt af konfekturehandler Mourits Jensen. Prisen var 113.800 kroner. Han solgte dog allerede i 1933 ejendommen for 126.500 kroner.

Det materiale, der lægges ud, er scanninger af de tingbøger, som anvendtes i perioden 1927 til 1990´erne. Tidligere var det kun muligt, at se tingbogsoplysningerne ved henvendelse til det lokale tinglysningskontor.

Rigsarkivar Asbjørn Hellum udtaler:

"Vi har valgt at modtage de scannede tingbøger for med det samme at kunne stille dem til rådighed for alle i hele Danmark, 24/7. Vi har i de seneste år kraftigt udvidet mængden af arkivalier, som kan ses på nettet. I de kommende år vil vi arbejde på at stille endnu flere arkivalier til rådighed på samme måde, så folk så at sige kan gå på skattejagt i Statens Arkivers samlinger hjemme fra deres dagligstue."

Arkivalieronline

Arkivalieronline er en service fra Statens Arkiver, der giver adgang til indscannede arkivalier direkte på nettet.

Gå til Arkivalieronline her

Yderligere oplysninger

Rigsarkivar Asbjørn Hellum, ahe@sa.dk, telefon: 41 71 73 06.

Arkivleder Jesper Thomassen, jt@sa.dk, telefon: 87 27 02 12.

 

 

Daisy-workshop

7. maj 2015
Deltag i en Daisy-workshop på Rigsarkivets læsesal i Odense. Du får en generel introduktion. Og mulighed for at øve dig ved at løse opgaver.
Se alle arrangementer